Fahéjas-bundás alma

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A bundás almához:

  • 3 tojássárgája
  • só ízlés szerint
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojásfehérje
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl szódavíz
  • 3-4 db nagy alma
  • olaj a sütéshez

A szóráshoz:

  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítése:

A tojássárgákat egy kevés sóval és porcukorral simára keverjük, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

Egy nagy tálban elkeverünk 30 dkg lisztet a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Kb 1 dl szódavízzel hígítjuk, majd simára keverjük.

Jöhet a masszába a felvert tojásfehérje, majd óvatosan elkeverjük.

Az almákat megpucoljuk, majd vékony gerezdekre vágjuk. Megszórjuk kb 10 dkg liszttel, összeforgatjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a masszába.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az almákat.

Egy kis tálban elkeverjük a porcukrot a fahéjjal, ezzel fogjuk megszórni a kisült bundás almákat.