Cukormassza gombácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A gombákhoz (8 darab):
- 250 g Red Velvet Smartflex massza
- 250 g fehér Smartflex massza
- ehető ételragasztó
- terracotta barna Fractal porfesték
- kukoricakeményítő a nyújtáshoz
Szükséges eszközök:
- szilikon nyújtólap
- gömb végű fondant formázó eszköz
- fondant nyújtófa
Elkészítése:
A piros masszát keményítővel finoman meghintett lapon jól formázhatóvá gyúrjuk és kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Nagyobbacskapogácsa szaggatóval 8 db kört szaggatunk ki belőle.
A fehér masszát két részre osztjuk. Egyik felét kb 1 mm vékonyra nyújtjuk és az előzőknél csak picivel kisebb, szintén 8 db kört szaggatunk ki belőle.
A másik feléből egy picit lecsípünk a gombák pettyeihez, a többit pedig egy 30 cm-es hengerré formázzuk. 8 db egyforma nagyságú szakaszt vágunk le belőle, ezek lesznek a tönkök.
A tönköket úgy formázzuk meg, hogy egyik felüket egy picit karcsúbbra sodorjuk, ez lesz a teteje, majd a másik felét kétszer finoman, függőlegesen tartva a pulthoz ütjük és állítva hagyjuk őket. A tönköket földes hatásúra pamacsoljuk úgy, hogy egy ecset hegyét a terracotta barna ételfesték porba mártjuk és összepiszkoljuk vele a tönkök alját. Így kész is a földes hatás.
A piros köröcskéinkre 1-1 fehér köröcskét helyezünk, majd egy picit sodróval átmegyünk rajtuk. Nem szabad nagyon rányomni, csak az a célunk hogy összetepadjanak. Késsel a fehér részt csillag alakban bevagdossuk, piros széleit pedig 1 mm-re behajtjuk a fehér rész felé. Ezután fogunk egy ilyen kis gombakalapot és ráhajlítjuk tenyerünkkel egy függőlegesen tartott, gömb végű fondant formázóra. Finoman addig nyomkodjuk rá, amíg szép gomba alakú nem lesz a kalapunk.
A kevéske félretett fehér masszából apró gömböcskéket gyúrunk és nyomkodunk párat a gombácskáink kalapjára. A kalap homorú belső felét vékonyan megkenjük egy kis ételragasztóval és ráhelyezzük a gombatönk tetejére. Végül pedig megkenjük a gombáink kalapjait is vékonyan a ragasztóval, hogy élethű fényt kaphassanak.
Tipp:
Ha elakadnátok, nézzétek meg az elkészítési folyamatról készült videóm a Picipiros Konyhája nevű Facebook oldalamon, ahol szívesen válaszolok a recepttel kapcsolatos kérdéseitekre is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »