Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tokaji aszús párolt káposzta recept

Tokaji aszús párolt káposzta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db fejes káposzta
    • 3 ek étolaj
    • 3 ek cukor
    • 1 csipet őrölt kömény
    • 1 ek ecet
    • 2 dl tokaji aszú

    Elkészítése:

    A cukrot megpirítom (karamellízálom). Ha szép aranybarna színű, ráöntöm az olajat, megszórom őrölt köménnyel és rádobom a legyalult, vagy vékonyra szeletelt fejes káposztát.

    Ízlés szerint sózom, aláöntöm az aszút, ecetet és fedő alatt, kb. 30 perc alatt, puhára párolom.

    Ha a káposzta megpuhult a maradék levet fedő nélkül elfőzöm. Az aszú alapból édes, ezért nem volt szükség édesíteni, de akinek így kevés, az ízlés szerint adhat hozzá cukrot, vagy édesítőt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá