Teljes kiőrlésű tönkölynokedli recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott tk só
- 1 ek olaj
- 1,6 dl tej
- 23 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
Elkészítése:
Egy fazékban bő vizet forralunk. A tojásokat a sóval, tejjel, olajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket. Addig keverjük, míg a liszt teljesen átnedvesedik.
Ha gyöngyözve forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit.
Ha feljöttek a felszínre, akkor még 2-3 percet főzzük, majd sós hideg vízre szedjük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Már rég izgatta a fantáziámat, hogy az egyik kedvenc köretünket, a nokedlit egy kicsit egészségesebb változatban is elkészítsem. Elsőre nagyon szokatlan az íz világa, de pár falat után egész jó. Nem kemény, de ahogyan a másik társa is, igényli a szaftos húst.
Egyszerű csirkemell paprikáshoz kínáltam kísérőként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »