Teljes kiőrlésű tönkölynokedli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott tk só
- 1 ek olaj
- 1,6 dl tej
- 23 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
Elkészítése:
Egy fazékban bő vizet forralunk. A tojásokat a sóval, tejjel, olajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket. Addig keverjük, míg a liszt teljesen átnedvesedik.
Ha gyöngyözve forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit.
Ha feljöttek a felszínre, akkor még 2-3 percet főzzük, majd sós hideg vízre szedjük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Már rég izgatta a fantáziámat, hogy az egyik kedvenc köretünket, a nokedlit egy kicsit egészségesebb változatban is elkészítsem. Elsőre nagyon szokatlan az íz világa, de pár falat után egész jó. Nem kemény, de ahogyan a másik társa is, igényli a szaftos húst.
Egyszerű csirkemell paprikáshoz kínáltam kísérőként.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.