Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teljes kiőrlésű tönkölynokedli recept

Teljes kiőrlésű tönkölynokedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott tk só
    • 1 ek olaj
    • 1,6 dl tej
    • 23 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
    • 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt

    Elkészítése:

    Egy fazékban bő vizet forralunk. A tojásokat a sóval, tejjel, olajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket. Addig keverjük, míg a liszt teljesen átnedvesedik.

    Ha gyöngyözve forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit.

    Ha feljöttek a felszínre, akkor még 2-3 percet főzzük, majd sós hideg vízre szedjük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Már rég izgatta a fantáziámat, hogy az egyik kedvenc köretünket, a nokedlit egy kicsit egészségesebb változatban is elkészítsem. Elsőre nagyon szokatlan az íz világa, de pár falat után egész jó. Nem kemény, de ahogyan a másik társa is, igényli a szaftos húst.
    Egyszerű csirkemell paprikáshoz kínáltam kísérőként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá