Teljes kiőrlésű tönkölynokedli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csapott tk só
  • 1 ek olaj
  • 1,6 dl tej
  • 23 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt

Elkészítése:

Egy fazékban bő vizet forralunk. A tojásokat a sóval, tejjel, olajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket. Addig keverjük, míg a liszt teljesen átnedvesedik.

Ha gyöngyözve forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit.

Ha feljöttek a felszínre, akkor még 2-3 percet főzzük, majd sós hideg vízre szedjük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.

Melegen kínáljuk.

Tipp:

Már rég izgatta a fantáziámat, hogy az egyik kedvenc köretünket, a nokedlit egy kicsit egészségesebb változatban is elkészítsem. Elsőre nagyon szokatlan az íz világa, de pár falat után egész jó. Nem kemény, de ahogyan a másik társa is, igényli a szaftos húst.
Egyszerű csirkemell paprikáshoz kínáltam kísérőként.