Teljes kiörlésű nokedli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiörlésű liszt
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2-3 dl víz
Elkészítése:
A liszteket, a tojásokat és a sót egy edénybe tesszük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, hogy egy kissé lágy tésztát kapjunk. A kész massza legyen csomómentes.
Egy nagy edényben vizet forralunk, majd beleszaggatjuk a tésztát és kb 15-20 perc alatt megfőzzük.
A megfőtt nokedlit leszűrjük és higed vízzel leöblítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.