Szalvétagombóc recept

Hozzávalók:
- 10 száraz zsemle
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint szerecsendió
Elkészítése:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk. Ha megpirultak egy mély tálba helyezzük őket.
A hagymát apróra daraboljuk, majd egy kis olajon megpároljuk. Felöntjük tejjel, felforraljuk, majd leöntjük vele a zsemléket.
5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük és összegyúrjuk, majd az apróra vágott petrezselymet hozzákeverjük.
Egy nedves konyharuhát (vagy egy megvajazott alufóliát) kiterítünk, majd eloszlatjuk rajta a masszát. Jó szorosan feltekerjük, két végét jól összekötjük.
Forrásban lévő vízbe beletesszük, majd alacsonyabb hőfokon 30-35 percig főzzük.
Öt perc hűlés után kicsomagoljuk és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »