Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalvétagombóc recept

Szalvétagombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 száraz zsemle
    • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
    • 5 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • ízlés szerint szerecsendió

    Elkészítése:

    A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk. Ha megpirultak egy mély tálba helyezzük őket.

    A hagymát apróra daraboljuk, majd egy kis olajon megpároljuk. Felöntjük tejjel, felforraljuk, majd leöntjük vele a zsemléket.
    5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük és összegyúrjuk, majd az apróra vágott petrezselymet hozzákeverjük.

    Egy nedves konyharuhát (vagy egy megvajazott alufóliát) kiterítünk, majd eloszlatjuk rajta a masszát. Jó szorosan feltekerjük, két végét jól összekötjük.

    Forrásban lévő vízbe beletesszük, majd alacsonyabb hőfokon 30-35 percig főzzük.

    Öt perc hűlés után kicsomagoljuk és szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá