Szalvétagombóc recept
Hozzávalók:
- 10 száraz zsemle
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint szerecsendió
Elkészítése:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk. Ha megpirultak egy mély tálba helyezzük őket.
A hagymát apróra daraboljuk, majd egy kis olajon megpároljuk. Felöntjük tejjel, felforraljuk, majd leöntjük vele a zsemléket.
5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük és összegyúrjuk, majd az apróra vágott petrezselymet hozzákeverjük.
Egy nedves konyharuhát (vagy egy megvajazott alufóliát) kiterítünk, majd eloszlatjuk rajta a masszát. Jó szorosan feltekerjük, két végét jól összekötjük.
Forrásban lévő vízbe beletesszük, majd alacsonyabb hőfokon 30-35 percig főzzük.
Öt perc hűlés után kicsomagoljuk és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









