Szalvétagombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 száraz zsemle
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint szerecsendió

Elkészítése:

A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk. Ha megpirultak egy mély tálba helyezzük őket.

A hagymát apróra daraboljuk, majd egy kis olajon megpároljuk. Felöntjük tejjel, felforraljuk, majd leöntjük vele a zsemléket.
5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük és összegyúrjuk, majd az apróra vágott petrezselymet hozzákeverjük.

Egy nedves konyharuhát (vagy egy megvajazott alufóliát) kiterítünk, majd eloszlatjuk rajta a masszát. Jó szorosan feltekerjük, két végét jól összekötjük.

Forrásban lévő vízbe beletesszük, majd alacsonyabb hőfokon 30-35 percig főzzük.

Öt perc hűlés után kicsomagoljuk és szeleteljük.