Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült édesburgonya (batáta) recept

Sült édesburgonya (batáta)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes édesburgonya
    • 1 fej lilahagyma
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • bors
    • kakukkfű
    • olaj

    Elkészítése:

    Az édesburgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a megtisztított lila hagymát pedig negyedeljük. A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk, de egészben hagyjuk. Mindezt egy zacskóba tesszük, öntünk rá egy kevés olajat, majd alaposan összerázzuk, hogy az olaj minden darabot bevonjon.

    A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt puhára sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne piruljanak túl, mert az édesburgonya íze nem lesz kellemes, ha megég.

    Köretként tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá