Sült édesburgonya (batáta) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a megtisztított lila hagymát pedig negyedeljük. A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk, de egészben hagyjuk. Mindezt egy zacskóba tesszük, öntünk rá egy kevés olajat, majd alaposan összerázzuk, hogy az olaj minden darabot bevonjon.
A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt puhára sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne piruljanak túl, mert az édesburgonya íze nem lesz kellemes, ha megég.
Köretként tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 tökéletes keksz recept, ami garantáltan elnyeri a tetszésed!
A kekszek egyszerűek, mégis ellenállhatatlanul finomak. Ebben a válogatásba
Tovább olvasom »12 villámgyorsan összedobható süti recept
Nincs sok időd, de valami édes finomságra vágysz? Ez a válogatás 12 szuperg
Tovább olvasom »TOP 12 csirkés főétel, amikkel pikk-pakk elkészülsz
A csirkés ételek mindig jó választások, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk
Tovább olvasom »8 mennyei töltött fánk, amit imádni fogsz
A töltött fánkok a farsang megkoronázott édességei, amelyek minden alkalomr
Tovább olvasom »Amit a szennyvíz csatorna problémáiról tudni érdemes – Nőknek és mindenkinek (x)
Briák László vízvezeték szerelő, Budapest A szennyvíz csatorna problémák ta
Tovább olvasom »12 szuper fánk, ami nélkül nincs farsang
A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül, hiszen ez az időszak a vidámságról
Tovább olvasom »