Sült édesburgonya (batáta) recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 közepes édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a megtisztított lila hagymát pedig negyedeljük. A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk, de egészben hagyjuk. Mindezt egy zacskóba tesszük, öntünk rá egy kevés olajat, majd alaposan összerázzuk, hogy az olaj minden darabot bevonjon.
A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt puhára sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne piruljanak túl, mert az édesburgonya íze nem lesz kellemes, ha megég.
Köretként tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.