Sült édesburgonya (batáta) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a megtisztított lila hagymát pedig negyedeljük. A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk, de egészben hagyjuk. Mindezt egy zacskóba tesszük, öntünk rá egy kevés olajat, majd alaposan összerázzuk, hogy az olaj minden darabot bevonjon.
A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt puhára sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne piruljanak túl, mert az édesburgonya íze nem lesz kellemes, ha megég.
Köretként tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »