Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-fetás pite recept

Spenótos-fetás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek víz
    • csipetnyi só

    A töltelékhez:

    • 40 dkg spenót
    • 20 dkg feta sajt
    • 5 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk a sóval, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat, amit elmorzsolunk benne. Belekeverjük a tojást és a vizet, majd simára eldolgozzuk.

    Fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.

    Lisztezett deszkán piteformájúra nyújtjuk és vajjal kikent formába igazítjuk. Több helyen villával megszurkáljuk és 180 fokon 20 percig sütjük.

    Amíg a tészta sül készítsük el a tölteléket. Ehhez egy serpenyőben vajat hevítünk, a hagymát megpirítjuk, beletesszük a spenótot, ízesítjük.

    A tejszínt keverjük el a tojással, sóval, borssal. Öntsük az elősütött pitére, tegyük rá a spenótot és a darabokra vágott feta sajtot.

    További 25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá