Spenótos-fetás pite recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat, amit elmorzsolunk benne. Belekeverjük a tojást és a vizet, majd simára eldolgozzuk.
Fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán piteformájúra nyújtjuk és vajjal kikent formába igazítjuk. Több helyen villával megszurkáljuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül készítsük el a tölteléket. Ehhez egy serpenyőben vajat hevítünk, a hagymát megpirítjuk, beletesszük a spenótot, ízesítjük.
A tejszínt keverjük el a tojással, sóval, borssal. Öntsük az elősütött pitére, tegyük rá a spenótot és a darabokra vágott feta sajtot.
További 25 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »