Spenótos-fetás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek víz
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 40 dkg spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • só, bors

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk a sóval, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat, amit elmorzsolunk benne. Belekeverjük a tojást és a vizet, majd simára eldolgozzuk.

Fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán piteformájúra nyújtjuk és vajjal kikent formába igazítjuk. Több helyen villával megszurkáljuk és 180 fokon 20 percig sütjük.

Amíg a tészta sül készítsük el a tölteléket. Ehhez egy serpenyőben vajat hevítünk, a hagymát megpirítjuk, beletesszük a spenótot, ízesítjük.

A tejszínt keverjük el a tojással, sóval, borssal. Öntsük az elősütött pitére, tegyük rá a spenótot és a darabokra vágott feta sajtot.

További 25 percig sütjük.