Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat, amit elmorzsolunk benne. Belekeverjük a tojást és a vizet, majd simára eldolgozzuk.
Fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán piteformájúra nyújtjuk és vajjal kikent formába igazítjuk. Több helyen villával megszurkáljuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül készítsük el a tölteléket. Ehhez egy serpenyőben vajat hevítünk, a hagymát megpirítjuk, beletesszük a spenótot, ízesítjük.
A tejszínt keverjük el a tojással, sóval, borssal. Öntsük az elősütött pitére, tegyük rá a spenótot és a darabokra vágott feta sajtot.
További 25 percig sütjük.