Rozmaringos tepsis krumpli recept
Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- 3 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma (finomra vágva vagy reszelve)
- só
- bors
- 2 ág friss rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított)
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megmossuk és héjával együtt cikkekre vágjuk.
Egy nagy tepsiben összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, aprított vagy reszelt fokhagymával és a rozmaringgal. Ha friss rozmaringot használunk, akkor a leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, úgy keverjük hozzá.
200 °C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) kb 35-40 perc alatt ropogósra sütjük. Félidőben óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol aranyszínűre süljön.
A sütés vége felé ízlés szerint megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal vagy frissen reszelt citromhéjjal a karakteresebb ízért. Tálaláskor friss rozmaringággal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









