Rozmaringos tepsis krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 800 g burgonya
  • 3 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma (finomra vágva vagy reszelve)
  • bors
  • 2 ág friss rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított)

Elkészítése:

A burgonyát alaposan megmossuk és héjával együtt cikkekre vágjuk.

Egy nagy tepsiben összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, aprított vagy reszelt fokhagymával és a rozmaringgal. Ha friss rozmaringot használunk, akkor a leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, úgy keverjük hozzá.

200 °C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) kb 35-40 perc alatt ropogósra sütjük. Félidőben óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol aranyszínűre süljön.

A sütés vége felé ízlés szerint megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal vagy frissen reszelt citromhéjjal a karakteresebb ízért. Tálaláskor friss rozmaringággal díszíthetjük.