Pirított krumpli fűszeres hagymával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 nagyobb krumpli
- só
- 1 dl olaj
- fekete bors
A fűszeres hagymához:
- 4 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- kb 1/2 teáskanál őrölt feketebors
- kb 1 teáskanál pirospaprika
- kb 1 evőkanál majoránna
- kb 1 kávéskanál só
- díszítésnek a tetejére petrezselyem
Elkészítése: A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul enyhén sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, végül meghámozzuk.
Amíg fő a krumpli, a hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.
Egy nagy serpenyőben a hagymát olajon pár perc alatt kissé megpirítjuk, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezzük és sózzuk.
2 dl vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük és az elfőtt levét pótoljuk.
A krumplit félbevágjuk, serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Néhány csipetnyi borssal fűszerezzük.
Ha kell, akkor még sózzuk, majd tányérra tesszük. A fűszeres hagymával kínáljuk. Tetejére petrezselymet szórhatunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.