Pirított krumpli fűszeres hagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb krumpli
- só
- 1 dl olaj
- fekete bors
A fűszeres hagymához:
- 4 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- kb 1/2 teáskanál őrölt feketebors
- kb 1 teáskanál pirospaprika
- kb 1 evőkanál majoránna
- kb 1 kávéskanál só
- díszítésnek a tetejére petrezselyem
Elkészítése: A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul enyhén sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, végül meghámozzuk.
Amíg fő a krumpli, a hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.
Egy nagy serpenyőben a hagymát olajon pár perc alatt kissé megpirítjuk, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezzük és sózzuk.
2 dl vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük és az elfőtt levét pótoljuk.
A krumplit félbevágjuk, serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Néhány csipetnyi borssal fűszerezzük.
Ha kell, akkor még sózzuk, majd tányérra tesszük. A fűszeres hagymával kínáljuk. Tetejére petrezselymet szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »