Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított krumpli fűszeres hagymával recept

Pirított krumpli fűszeres hagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb krumpli
    • 1 dl olaj
    • fekete bors

    A fűszeres hagymához:

    • 4 fej nagyobb vöröshagyma
    • 3 evőkanál olaj
    • kb 1/2 teáskanál őrölt feketebors
    • kb 1 teáskanál pirospaprika
    • kb 1 evőkanál majoránna
    • kb 1 kávéskanál só
    • díszítésnek a tetejére petrezselyem

    Elkészítése: A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul enyhén sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, végül meghámozzuk.

    Amíg fő a krumpli, a hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.

    Egy nagy serpenyőben a hagymát olajon pár perc alatt kissé megpirítjuk, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezzük és sózzuk.

    2 dl vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük és az elfőtt levét pótoljuk.

    A krumplit félbevágjuk, serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Néhány csipetnyi borssal fűszerezzük.

    Ha kell, akkor még sózzuk, majd tányérra tesszük. A fűszeres hagymával kínáljuk. Tetejére petrezselymet szórhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá