Pirított krumpli fűszeres hagymával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 nagyobb krumpli
- só
- 1 dl olaj
- fekete bors
A fűszeres hagymához:
- 4 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- kb 1/2 teáskanál őrölt feketebors
- kb 1 teáskanál pirospaprika
- kb 1 evőkanál majoránna
- kb 1 kávéskanál só
- díszítésnek a tetejére petrezselyem
Elkészítése: A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul enyhén sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, végül meghámozzuk.
Amíg fő a krumpli, a hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.
Egy nagy serpenyőben a hagymát olajon pár perc alatt kissé megpirítjuk, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezzük és sózzuk.
2 dl vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük és az elfőtt levét pótoljuk.
A krumplit félbevágjuk, serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Néhány csipetnyi borssal fűszerezzük.
Ha kell, akkor még sózzuk, majd tányérra tesszük. A fűszeres hagymával kínáljuk. Tetejére petrezselymet szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










