Pirított krumpli fűszeres hagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb krumpli
- só
- 1 dl olaj
- fekete bors
A fűszeres hagymához:
- 4 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- kb 1/2 teáskanál őrölt feketebors
- kb 1 teáskanál pirospaprika
- kb 1 evőkanál majoránna
- kb 1 kávéskanál só
- díszítésnek a tetejére petrezselyem
Elkészítése: A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul enyhén sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, végül meghámozzuk.
Amíg fő a krumpli, a hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.
Egy nagy serpenyőben a hagymát olajon pár perc alatt kissé megpirítjuk, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezzük és sózzuk.
2 dl vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük és az elfőtt levét pótoljuk.
A krumplit félbevágjuk, serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Néhány csipetnyi borssal fűszerezzük.
Ha kell, akkor még sózzuk, majd tányérra tesszük. A fűszeres hagymával kínáljuk. Tetejére petrezselymet szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »