Pirított krumpli fűszeres hagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pirított krumpli fűszeres hagymával

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb krumpli
  • 1 dl olaj
  • fekete bors

A fűszeres hagymához:

  • 4 fej nagyobb vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • kb 1/2 teáskanál őrölt feketebors
  • kb 1 teáskanál pirospaprika
  • kb 1 evőkanál majoránna
  • kb 1 kávéskanál só
  • díszítésnek a tetejére petrezselyem

Elkészítése: A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul enyhén sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, végül meghámozzuk.

Amíg fő a krumpli, a hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.

Egy nagy serpenyőben a hagymát olajon pár perc alatt kissé megpirítjuk, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezzük és sózzuk.

2 dl vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük és az elfőtt levét pótoljuk.

A krumplit félbevágjuk, serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Néhány csipetnyi borssal fűszerezzük.

Ha kell, akkor még sózzuk, majd tányérra tesszük. A fűszeres hagymával kínáljuk. Tetejére petrezselymet szórhatunk.