Rakott brokkoli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg brokkoli
- ízlés szerint olajbogyó
- 6-8 dl tejföl
- 0,5 dl tej
- 125 g mozzarella szeletekre vágva
- 15-20 dkg reszelt sajt
- rakiára vágott paradicsom ízlés szerint
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 dl olaj
- 1 kk zsír a tepsi kikenéséhez
- só
Elkészítése:
A brokkolit megtiszítjuk, rózsáira szedjük, majd sós, forrásban lévő vízben kb 10 percig főzzük, ekkor kivesszük és lecsepegtetjük.
Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és kb 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Egy kisebb (kb 16*25 cm-es sütőedényt) kizsírozunk, a megpirított zsemlemorzsa felét beleöntjük és megrázogatjuk, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
A brokkolitkat rózsáival lefelé belehelyezzük a tepsibe hézagosan, majd rátesszük a szeletelt mozzarellát, ekkor rászórjuk egyenletesen a maradék pirított morzsát.
A tejfölben elkeverjük a tejet, majd ízlés szerint sózzuk és rácsorgatjuk a brokkolira, majd szórunk rá olajbogyót, kitesszük a tetejét karikázott paradicsommal, majd reszelt sajttal jól megszórjuk.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb 18-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Kiváló egytálételkéntis, ha kockázott baconnel vagy füstölt, főtt tarjával gazdagítjuk, de köretként sült húsok mellé is nagyon finom.
Kevés pirított zsemlemorzsával megszórva a reszelt sajtot, ropogósabbra süthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »