Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott brokkoli recept

Rakott brokkoli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg brokkoli
    • ízlés szerint olajbogyó
    • 6-8 dl tejföl
    • 0,5 dl tej
    • 125 g mozzarella szeletekre vágva
    • 15-20 dkg reszelt sajt
    • rakiára vágott paradicsom ízlés szerint
    • 100 g zsemlemorzsa
    • 1 dl olaj
    • 1 kk zsír a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:

    A brokkolit megtiszítjuk, rózsáira szedjük, majd sós, forrásban lévő vízben kb 10 percig főzzük, ekkor kivesszük és lecsepegtetjük.

    Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és kb 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

    Egy kisebb (kb 16*25 cm-es sütőedényt) kizsírozunk, a megpirított zsemlemorzsa felét beleöntjük és megrázogatjuk, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

    A brokkolitkat rózsáival lefelé belehelyezzük a tepsibe hézagosan, majd rátesszük a szeletelt mozzarellát, ekkor rászórjuk egyenletesen a maradék pirított morzsát.

    A tejfölben elkeverjük a tejet, majd ízlés szerint sózzuk és rácsorgatjuk a brokkolira, majd szórunk rá olajbogyót, kitesszük a tetejét karikázott paradicsommal, majd reszelt sajttal jól megszórjuk.

    Előmelegített, 200 fokos sütőben kb 18-20 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Kiváló egytálételkéntis, ha kockázott baconnel vagy füstölt, főtt tarjával gazdagítjuk, de köretként sült húsok mellé is nagyon finom.

    Kevés pirított zsemlemorzsával megszórva a reszelt sajtot, ropogósabbra süthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá