Käsespätzle (osztrák sajtos nokedli) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók: Nokedlihez:
- 50 dkg finomliszt
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 2 dl szóda vagy sör
- 1 dl tej
Mártáshoz:
- 20 dkg bacon
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors és szerecsendió ízlés szerint
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- pirított hagyma
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, sót, tejet, szódát és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük a masszát.
Egy nagyobb edényben vizet forralunk és teszünk hozzá kevés sót és olajat.
A nokedli tésztát lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük.
A kifőtt nokedlit leszűrjük vagy kiszedjük és hideg vízzel átöblítjük.
A mártáshoz a bacont felcsíkozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
A pirított bacont kiszedjük az edényből és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a hámozott és aprított hagymát.
A megpirított hagymához hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.
Kb 2-3 percig forraljuk, majd beletesszük a sajtot és olvadásig főzzük.
Ha a sajt elolvadt, akkor beleforgatjuk a nokedlit és a bacont is.
A baconből tehetünk félre a tálaláshoz és összemelegítjük az egészet.
A nokedlit forrón tálaljuk pirított baconnel és pirított hagymával.