Lilahagyma lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 fej lilahagyma
- 3-4 evőkanál méz
- 3 evőkanál cukor
- só
- kakukkfű
- őrölt színes bors
- édes vörösbor
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot és együtt karamellizáljuk, míg szép aranybarna színt nem kap. Ezután hozzáöntjük az olívaolajat, jól összekeverjük és rátesszük a szeletelt hagymát.
Megszórjuk egy csipet sóval és elkezdjük párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórjuk egy kevés őrölt színes borssal és egy kevés kakukkfűvel (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős). Végül felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább pároljuk. Közben többször megkeverjük és ha szükséges, még bort öntünk hozzá.
Végül addig pároljuk, míg a hagyma teljesen megpuhul és a levét egészen elfőtte. Krémes, puha állagú lesz.
Sültek mellé nagyon finom köretként.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »