Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot és együtt karamellizáljuk, míg szép aranybarna színt nem kap. Ezután hozzáöntjük az olívaolajat, jól összekeverjük és rátesszük a szeletelt hagymát.
Megszórjuk egy csipet sóval és elkezdjük párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórjuk egy kevés őrölt színes borssal és egy kevés kakukkfűvel (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős). Végül felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább pároljuk. Közben többször megkeverjük és ha szükséges, még bort öntünk hozzá.
Végül addig pároljuk, míg a hagyma teljesen megpuhul és a levét egészen elfőtte. Krémes, puha állagú lesz.
Sültek mellé nagyon finom köretként.