Lilahagyma csatni recept

Hozzávalók:
- 4-5 fej lilahagyma
- 3-4 ek méz
- 3 ek barna cukor
- 1 mk só
- 1 tk kakukkfű
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 3 dl édes vörösbor
- 1 tk balzsam ecet
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe olvasszuk fel a mézet, majd adjuk hozzá a barna cukrot és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, karamellizáljuk meg.
Ezután adjuk hozzá az olívaolajat, és a vékonyra felszeletelt hagymát, majd szórjuk meg a sóval, keverjük alaposan össze és addig pároljuk, még kissé összeesik.
Ezután ízlés szerint szórjuk meg őrölt színes borssal, és kakukkfűvel, adjuk hozzá a balzsam ecetet, majd öntsük fel annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.
Fedjük le a serpenyőt, majd addig pároljuk míg a hagyma puhára párolódik és a bor szinte teljesen elpárolog (lehetőleg ne teljesen fedjük le, hogy a folyadék eltudjon párologni).
Az elkészült hagymát még melegen tálalhatjuk sült húsok mellé, de kihűtve pitébe is tehetjük töltelékként.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »