Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lilahagyma csatni recept

Lilahagyma csatni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 fej lilahagyma
    • 3-4 ek méz
    • 3 ek barna cukor
    • 1 mk só
    • 1 tk kakukkfű
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 3 dl édes vörösbor
    • 1 tk balzsam ecet
    • 3 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel.

    Egy serpenyőbe olvasszuk fel a mézet, majd adjuk hozzá a barna cukrot és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, karamellizáljuk meg.

    Ezután adjuk hozzá az olívaolajat, és a vékonyra felszeletelt hagymát, majd szórjuk meg a sóval, keverjük alaposan össze és addig pároljuk, még kissé összeesik.

    Ezután ízlés szerint szórjuk meg őrölt színes borssal, és kakukkfűvel, adjuk hozzá a balzsam ecetet, majd öntsük fel annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.

    Fedjük le a serpenyőt, majd addig pároljuk míg a hagyma puhára párolódik és a bor szinte teljesen elpárolog (lehetőleg ne teljesen fedjük le, hogy a folyadék eltudjon párologni).

    Az elkészült hagymát még melegen tálalhatjuk sült húsok mellé, de kihűtve pitébe is tehetjük töltelékként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá