Krumplilepény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl tej
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt sajt
- 15-20 dkg finomliszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és megfőzzük sózott vízben. Még melegen áttörjük, sózzuk, borsozzuk és a vajjal, tejjel krumplipüré állagúra keverjük.
Amikor kihűlt a massza, akkor beledolgozzuk a tojást, sajtot és annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk.
A tésztából kn tenyérnyi méretű lepényeket formázunk és bő, forró zsiradékban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »