Kapros túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos ek margarin
- 0,5 kk só
- 1 nagy csokor friss kapor
- 3 csapott ek búzadara
- 1 tk tyúkzsír a forgatáshoz
Elkészítése:
A túrót egy tálba rakjuk, és jól áttörjük. Ehhez én egy krumpli törőt használtam.
Hozzáadjuk a tojást, a margarint, a sót, a búzadarát, és a finomra vágott friss kaprot. (Mivel a túró nem volt túl lédús, ezért csak 3 csapott evőkanál búzadarát szórtam hozzá.)
Jól összedolgozzuk. Legalább egy órára félretesszük. (Én reggel összeállítottam és délben folytattam.)
Egy kisebb fazékban vizet forralunk. Ha már megjelennek az apró buborékok, akkor óvatosan beleengedjük a gombócokat.
Ha már feljöttek a víz tetejére, akkor mérsékelt lángon 2-3 percig főzzük.
Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, hagyjuk lecsepegni.
Végül egy kevés zsírt forrósítunk, amin átforgatjuk a gombócokat.
Tipp:
Tegnap a fagytól való félelmünkben leszedtük a kertben kihajtott zsenge kaprot. Ennek egy részét frissen akartam felhasználni. Így ma csirkepaprikást készítettem, hozzá pedig kapros túrógombócot. Bár a kicsik ezt nem szeretik, ezért ők tésztával fogyasztották. Nem is túl nagy adag ez a finomság, épp két felnőttnek elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »