Káposztakrém recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg lilakáposzta
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 fej lilahagyma
- 3 evőkanál othello dzsem vagy áfonya dzsem
- 2 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kiskanál torma
Elkészítése:
A cukrot karamellizáljuk, majd dobjuk rá a felaprított lilahagymát. A hagymára dobjuk rá a reszelt káposztát. Fedjük le a káposztát és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon meg a káposzta.
Amikor félig megpuhult a káposzta, adjuk hozzá a balzsamecetet, lekvárt és ízesítsük sóval, borssal. Pároljuk meg teljesen a káposztát.
A káposztát tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a tormát, kevés balzsamecetet forgassuk jól át. Ha gép nehezen forgatná át adjunk hozzá kevés folyadékot.
Sűrű, sima krémet kell, hogy kapjunk. Turmixoljuk simára, ha kell még ízesítsük sóval, borssal, tormával. Tálaljuk liba vagy kacsasült mellé melegen.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.