Káposztakrém recept

Hozzávalók:
- 1 kg lilakáposzta
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 fej lilahagyma
- 3 evőkanál othello dzsem vagy áfonya dzsem
- 2 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kiskanál torma
Elkészítése:
A cukrot karamellizáljuk, majd dobjuk rá a felaprított lilahagymát. A hagymára dobjuk rá a reszelt káposztát. Fedjük le a káposztát és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon meg a káposzta.
Amikor félig megpuhult a káposzta, adjuk hozzá a balzsamecetet, lekvárt és ízesítsük sóval, borssal. Pároljuk meg teljesen a káposztát.
A káposztát tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a tormát, kevés balzsamecetet forgassuk jól át. Ha gép nehezen forgatná át adjunk hozzá kevés folyadékot.
Sűrű, sima krémet kell, hogy kapjunk. Turmixoljuk simára, ha kell még ízesítsük sóval, borssal, tormával. Tálaljuk liba vagy kacsasült mellé melegen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »