Grízes puffancs recept

Hozzávalók:
- 100 ml tej
- 100 ml víz
- csipet só
- 60 g gríz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A vizet és a tejet öntsük egy edénybe. Lassú tűzön melegítsük fel és adjuk hozzá a sót. Amikor a tejes keverék elkezd forrni, lassan adjuk hozzá a grízt. Folyamatosan kavargatva, lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
Mikor elkészült, tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A tojást verjük fel és keverjük a hideg grízhez. Alaposan kavarjuk össze.
A masszából formáljunk kis fasírtokat és forgassuk bele zsemlemorzsába.
Forró olajban süssük mind a két oldalát. Nagyjából 3 perc alatt megsül. Ne süsd túlságosan sokáig, mert a gríz már készen van, csak egy kicsit meg kell pirulnia, hogy finom legyen.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »