Grízes puffancs recept

Hozzávalók:
- 100 ml tej
- 100 ml víz
- csipet só
- 60 g gríz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A vizet és a tejet öntsük egy edénybe. Lassú tűzön melegítsük fel és adjuk hozzá a sót. Amikor a tejes keverék elkezd forrni, lassan adjuk hozzá a grízt. Folyamatosan kavargatva, lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
Mikor elkészült, tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A tojást verjük fel és keverjük a hideg grízhez. Alaposan kavarjuk össze.
A masszából formáljunk kis fasírtokat és forgassuk bele zsemlemorzsába.
Forró olajban süssük mind a két oldalát. Nagyjából 3 perc alatt megsül. Ne süsd túlságosan sokáig, mert a gríz már készen van, csak egy kicsit meg kell pirulnia, hogy finom legyen.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »