Grízes puffancs recept
Hozzávalók:
- 100 ml tej
- 100 ml víz
- csipet só
- 60 g gríz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A vizet és a tejet öntsük egy edénybe. Lassú tűzön melegítsük fel és adjuk hozzá a sót. Amikor a tejes keverék elkezd forrni, lassan adjuk hozzá a grízt. Folyamatosan kavargatva, lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
Mikor elkészült, tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A tojást verjük fel és keverjük a hideg grízhez. Alaposan kavarjuk össze.
A masszából formáljunk kis fasírtokat és forgassuk bele zsemlemorzsába.
Forró olajban süssük mind a két oldalát. Nagyjából 3 perc alatt megsül. Ne süsd túlságosan sokáig, mert a gríz már készen van, csak egy kicsit meg kell pirulnia, hogy finom legyen.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










