Gombás burgonya gratin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50-60 dkg krumpli vékonyra szeletelve (lehetőleg gyaluval)
- 1 ek (olíva)olaj
- 5 dkg vaj + a tál kikenéséhez
- 3-4 db vargánya (vagy másmilyen gomba)
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 fej lilahagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl zöldségalaplé
- 8-10 dkg reszelt sajt (chedar, trappista, parmezán vegyesen)
- só, bors
Elkészítés:
Az olajon és a vajon megpároljuk a vargányát, sózzuk, borsozzuk és meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.
Megpucoljuk a krumplit és vékonyra szeleteljük lehetőleg gyaluval.
Kivajazott tálba fektetjük a krumpliszeleteket és ráhelyezzük a hagyma karikákat, majd a gombát.
Összekeverjük a tojást a tejszínnel és a zöldségalaplével, sózzuk, ráöntjük a krumplira és megszórjuk a sajttal.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 perc alatt megpárolódik, ekkor levesszük a fóliát és addig sütjük, ameddig szép színt nem kap.
Egy salátával finom, laktató étel, mely vegetáriánusoknak főételként is megállja a helyét. Köretként is kínálhatjuk húsok mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »