Gombás burgonya gratin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50-60 dkg krumpli vékonyra szeletelve (lehetőleg gyaluval)
- 1 ek (olíva)olaj
- 5 dkg vaj + a tál kikenéséhez
- 3-4 db vargánya (vagy másmilyen gomba)
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 fej lilahagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl zöldségalaplé
- 8-10 dkg reszelt sajt (chedar, trappista, parmezán vegyesen)
- só, bors
Elkészítés:
Az olajon és a vajon megpároljuk a vargányát, sózzuk, borsozzuk és meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.
Megpucoljuk a krumplit és vékonyra szeleteljük lehetőleg gyaluval.
Kivajazott tálba fektetjük a krumpliszeleteket és ráhelyezzük a hagyma karikákat, majd a gombát.
Összekeverjük a tojást a tejszínnel és a zöldségalaplével, sózzuk, ráöntjük a krumplira és megszórjuk a sajttal.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 perc alatt megpárolódik, ekkor levesszük a fóliát és addig sütjük, ameddig szép színt nem kap.
Egy salátával finom, laktató étel, mely vegetáriánusoknak főételként is megállja a helyét. Köretként is kínálhatjuk húsok mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »