Fűszeres steakburgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg aprószemű burgonya
- só
- bors
- fokhagyma
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát feltesszük sós vízben főni héjastól. Kb 30-35 perc alatt puhára fő, de nem esik szét. Leöntjük róla a forró levet, kicsit hagyjuk hűlni, hogy meg tudjuk érinteni, majd ízlés szerint héjában vagy megpucolva felcikkezzük.
A felcikkezett burgonyát sütőpapírral bélelt sütőlemezre rendezzük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, végül olajspray segítségével végig fújjuk a burgonyák vágott felületét.
200°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük, közben 1-2 alkalommal átforgatjuk, hogy minden oldaluk átsüljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









