Fűszeres steakburgonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg aprószemű burgonya
  • bors
  • fokhagyma
  • olaj

Elkészítése:

A burgonyát feltesszük sós vízben főni héjastól. Kb 30-35 perc alatt puhára fő, de nem esik szét. Leöntjük róla a forró levet, kicsit hagyjuk hűlni, hogy meg tudjuk érinteni, majd ízlés szerint héjában vagy megpucolva felcikkezzük.

A felcikkezett burgonyát sütőpapírral bélelt sütőlemezre rendezzük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, végül olajspray segítségével végig fújjuk a burgonyák vágott felületét.

200°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük, közben 1-2 alkalommal átforgatjuk, hogy minden oldaluk átsüljön.