Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros-gombás rizs recept

Fehérboros-gombás rizs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg rizs
    • 3 dl húsleves (kb)
    • 30 dkg gomba
    • 1 dl fehérbor
    • szárított kakukkfű (vagy friss)
    • 1 evőkanál frissen petrezselyemzöld
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    Az olajat felmelegítjük és megpirítjuk rajta a rizst. Ezután felöntjük a térfogatához képest kétszeres mennyiségű húslevessel és gyakran kevergetve készre főzzük. Lefedjük és félretesszük.

    A gombát megmossuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben, szárazon megpirítjuk. Ezután felöntjük a borral és megszórjuk kakukkfűvel, majd készre pároljuk.

    Amikor a gomba elfőtte a levét, akkor a rizshez forgatjuk az aprított petrezselyemmel együtt. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor sózzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá