Fehérboros-gombás rizs recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 3 dl húsleves (kb)
- 30 dkg gomba
- 1 dl fehérbor
- szárított kakukkfű (vagy friss)
- 1 evőkanál frissen petrezselyemzöld
- só
- kevés olaj
Elkészítése:
Az olajat felmelegítjük és megpirítjuk rajta a rizst. Ezután felöntjük a térfogatához képest kétszeres mennyiségű húslevessel és gyakran kevergetve készre főzzük. Lefedjük és félretesszük.
A gombát megmossuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben, szárazon megpirítjuk. Ezután felöntjük a borral és megszórjuk kakukkfűvel, majd készre pároljuk.
Amikor a gomba elfőtte a levét, akkor a rizshez forgatjuk az aprított petrezselyemmel együtt. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor sózzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.