Fehérboros-gombás rizs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 3 dl húsleves (kb)
- 30 dkg gomba
- 1 dl fehérbor
- szárított kakukkfű (vagy friss)
- 1 evőkanál frissen petrezselyemzöld
- só
- kevés olaj
Elkészítése:
Az olajat felmelegítjük és megpirítjuk rajta a rizst. Ezután felöntjük a térfogatához képest kétszeres mennyiségű húslevessel és gyakran kevergetve készre főzzük. Lefedjük és félretesszük.
A gombát megmossuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben, szárazon megpirítjuk. Ezután felöntjük a borral és megszórjuk kakukkfűvel, majd készre pároljuk.
Amikor a gomba elfőtte a levét, akkor a rizshez forgatjuk az aprított petrezselyemmel együtt. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »