Fehérboros-gombás rizs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 3 dl húsleves (kb)
- 30 dkg gomba
- 1 dl fehérbor
- szárított kakukkfű (vagy friss)
- 1 evőkanál frissen petrezselyemzöld
- só
- kevés olaj
Elkészítése:
Az olajat felmelegítjük és megpirítjuk rajta a rizst. Ezután felöntjük a térfogatához képest kétszeres mennyiségű húslevessel és gyakran kevergetve készre főzzük. Lefedjük és félretesszük.
A gombát megmossuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben, szárazon megpirítjuk. Ezután felöntjük a borral és megszórjuk kakukkfűvel, majd készre pároljuk.
Amikor a gomba elfőtte a levét, akkor a rizshez forgatjuk az aprított petrezselyemmel együtt. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










