Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyaforgács recept

Burgonyaforgács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg burgonya
    • 1,5-2 dl tej
    • 4 ek liszt
    • 1egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    Elkészítése:

    Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.

    Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.

    Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.

    A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük.

    A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.

    Papírtörlőre szedjük,kevés sóval meghintjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá