Sörkrém vajhabbal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 l jó minőségű sör
- 1/4 tk őrölt gyömbér
- 1/2 tk őrölt szegfűszeg
- 1/2 tk őrölt szerecsendió
- 200 g barna cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg kockára vágott vaj
Elkészítése:
A sört egy edényben a fűszerekkel lassú tüzön felfőzzük és még 20 percig fözzük, hogy az alkohol el tudjon párologni.
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A sör levesszük a tűzről és a tojássárgákat óvatosan, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a vajat éa addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.
A sörkrémet poharakba adagoljuk és vízben fifőzött tojáshabbal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









