Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mentás-gyömbéres bodzaital recept

Mentás-gyömbéres bodzaital
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 5 L-es üveghez:

    • 13-15 db (erdei) bodzavirág
    • 4 nagy citrom
    • 2 db citrom és 10-12 szem citrompótló (feloldva)
    • 12-15 szem citrompótló (feloldva)
    • 1 kisujjnyi gyömbér
    • 3 nagyobb friss szál citrus-menta
    • 15 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
    • 2 ek kristályos méz
    • csapvíz

    Elkészítése:

    Egy edényben 1 liter vizet felforralunk, majd feloldjuk benne a cukrot és a kristályos mézet.

    A tiszta, mindenféle mentes bodzáról egy ollóval levagdossuk a virágokat úgy, hogy a lehető legkevesebb szár maradjon rajtuk (az aromás virágporra különösen ügyeljünk, mert az a lelke), a mentáról letépkedjük a leveleket, a gyömbért sajtreszelőn lereszeljük és a citromokból 3-at kifacsarunk, egyet pedig negyedelt szeletekre felvágunk.

    Az 5 literes dunsztosüvegbe beletesszük a hozzávalókat, majd a visszahűtött cukros-mézet és sima csapvízzel felöntjük. Fakanállal kissé átkeverjük, a tetejét lekötjük (fedő hiányában én egy nejlonzacskót gumiztam rá) és betesszük a hűtőszekrénybe 24 órára, ezalatt egyszer kivehetjük és ismét megkeverjük.

    Másnap leszűrjük és üvegekben vagy petpalackban lezárva, hűtve tároljuk.

    Isteni finom és rendkívül gazdag ízű hűsítő ital, ami 3-4 nap múlva is megállja a helyét!

    Egészségünkre! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek