Házi limoncello recept

Hozzávalók:
- 4 (bio)citrom
- 4 dl víz
- 40 dkg cukor
- 4 dl vodka
Elkészítése:
A citromok sárga héját lehámozzuk. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele a fehér részből, különben keserű lesz az ital! A citromhéjat vékony, 1-2 mm vastag csíkokra vágjuk.
A felaprított citromhéjat tegyük bele a vodkába és aztassuk benne 2-3 hétig. Minél tovább áll benne, annál élénkebb lesz az ital színe.
Amikor letelt az idő és az alkoholnak szép színe lett, akkor leszűrjük a citromhéjtól. A citromok levét kifacsarjuk és finom szűrőn azt is átszűrjük.
Elkészítjük a cukorszirupot. A vizet és a cukrot felforraljuk, majd langyosan hozzáadjuk a citromlevet.
A citromos-cukros szirupot hozzáadjuk a szép sárga színű alkoholhoz és jól összerázzuk. Felhasználásig hűtőben tartjuk. Fogyasztás előtt jól felrázzuk.
Az idő előrehaladtával kissé opálossá válhat, de ez nem fog rontani az ízén.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »