Házi limoncello recept

Hozzávalók:
- 4 (bio)citrom
- 4 dl víz
- 40 dkg cukor
- 4 dl vodka
Elkészítése:
A citromok sárga héját lehámozzuk. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele a fehér részből, különben keserű lesz az ital! A citromhéjat vékony, 1-2 mm vastag csíkokra vágjuk.
A felaprított citromhéjat tegyük bele a vodkába és aztassuk benne 2-3 hétig. Minél tovább áll benne, annál élénkebb lesz az ital színe.
Amikor letelt az idő és az alkoholnak szép színe lett, akkor leszűrjük a citromhéjtól. A citromok levét kifacsarjuk és finom szűrőn azt is átszűrjük.
Elkészítjük a cukorszirupot. A vizet és a cukrot felforraljuk, majd langyosan hozzáadjuk a citromlevet.
A citromos-cukros szirupot hozzáadjuk a szép sárga színű alkoholhoz és jól összerázzuk. Felhasználásig hűtőben tartjuk. Fogyasztás előtt jól felrázzuk.
Az idő előrehaladtával kissé opálossá válhat, de ez nem fog rontani az ízén.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »