Házi limoncello

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Házi limoncello

Hozzávalók:

  • 4 (bio)citrom
  • 4 dl víz
  • 40 dkg cukor
  • 4 dl vodka

Elkészítése:

A citromok sárga héját lehámozzuk. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele a fehér részből, különben keserű lesz az ital! A citromhéjat vékony, 1-2 mm vastag csíkokra vágjuk.

A felaprított citromhéjat tegyük bele a vodkába és aztassuk benne 2-3 hétig. Minél tovább áll benne, annál élénkebb lesz az ital színe.

Amikor letelt az idő és az alkoholnak szép színe lett, akkor leszűrjük a citromhéjtól. A citromok levét kifacsarjuk és finom szűrőn azt is átszűrjük.

Elkészítjük a cukorszirupot. A vizet és a cukrot felforraljuk, majd langyosan hozzáadjuk a citromlevet.

A citromos-cukros szirupot hozzáadjuk a szép sárga színű alkoholhoz és jól összerázzuk. Felhasználásig hűtőben tartjuk. Fogyasztás előtt jól felrázzuk.

Az idő előrehaladtával kissé opálossá válhat, de ez nem fog rontani az ízén.