Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges gomba tokány recept

Zöldséges gomba tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz gomba (konzerv csiperke)
    • 2 db sárgarépa
    • 2 db paszternák
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 dl tejföl
    • 2 dl tejszín
    • 1-1,5 dl víz
    • 5 dkg Vénusz margarin
    • 2 ek olívaolaj
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A zöldségeket vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A konzerv gombát öntsük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.

    Az olívaolajat és a margarint hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott adjuk hozzá a fokhagymát, majd rögtön a feldarabolt zöldségeket is. Pár percig kevergetve pároljuk, majd öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük.

    Főzzük roppanósra a zöldségeket, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, és főzzük még pár percig

    A tejfölt keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett öntsük a párolt zöldségekhez. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük addig, hogy kellően besűrűsödjön.

    Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és kevergetve melegítsük össze. (én saját házi készítésű metélt tésztát főztem ki)

    Tálaláskor a tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült szaftos ragut.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá