Zöldbab tokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 30-35 dkg Juliskabab (ebből a legfinomabb)
- 1 marék szegfűgomba
- 1 fej hagyma
- 2 db koktél paradicsom
- 1/ 2 kerti sárga paprika
- 1 késhegynyi pirospaprika
- só,bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A babot megpucoljuk feldaraboljuk.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat,majd rá a felaprított hagymát egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a paprikát és a gombát, kicsit pirítjuk, majd meghintjük piros paprikával.
Rátesszük a feldarabolt babot,paradicsomot. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, borsozzuk. Alacsony hőfokon pároljuk,de csak addig hogy roppanós maradjon a bab. Ha szükség utánaízesítünk.
Rizzsel kínáljuk.Én készítettem néhány apró szelet sertéstarját mellé. .
Tipp:
Tipp. Lehet akár tojást rá ütni,vagy tűkor-tojást kínálni mellé, behabarni tejföllel. Szóval lehet variálni,nálunk a nyár egyik kedvenc receptje volt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »