Zöldbab tokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 30-35 dkg Juliskabab (ebből a legfinomabb)
- 1 marék szegfűgomba
- 1 fej hagyma
- 2 db koktél paradicsom
- 1/ 2 kerti sárga paprika
- 1 késhegynyi pirospaprika
- só,bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A babot megpucoljuk feldaraboljuk.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat,majd rá a felaprított hagymát egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a paprikát és a gombát, kicsit pirítjuk, majd meghintjük piros paprikával.
Rátesszük a feldarabolt babot,paradicsomot. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, borsozzuk. Alacsony hőfokon pároljuk,de csak addig hogy roppanós maradjon a bab. Ha szükség utánaízesítünk.
Rizzsel kínáljuk.Én készítettem néhány apró szelet sertéstarját mellé. .
Tipp:
Tipp. Lehet akár tojást rá ütni,vagy tűkor-tojást kínálni mellé, behabarni tejföllel. Szóval lehet variálni,nálunk a nyár egyik kedvenc receptje volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »