Zöldbab tokány recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 30-35 dkg Juliskabab (ebből a legfinomabb)
- 1 marék szegfűgomba
- 1 fej hagyma
- 2 db koktél paradicsom
- 1/ 2 kerti sárga paprika
- 1 késhegynyi pirospaprika
- só,bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A babot megpucoljuk feldaraboljuk.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat,majd rá a felaprított hagymát egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a paprikát és a gombát, kicsit pirítjuk, majd meghintjük piros paprikával.
Rátesszük a feldarabolt babot,paradicsomot. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, borsozzuk. Alacsony hőfokon pároljuk,de csak addig hogy roppanós maradjon a bab. Ha szükség utánaízesítünk.
Rizzsel kínáljuk.Én készítettem néhány apró szelet sertéstarját mellé. .
Tipp:
Tipp. Lehet akár tojást rá ütni,vagy tűkor-tojást kínálni mellé, behabarni tejföllel. Szóval lehet variálni,nálunk a nyár egyik kedvenc receptje volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »










