Zöldbab tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • kb 30-35 dkg Juliskabab (ebből a legfinomabb)
  • 1 marék szegfűgomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 db koktél paradicsom
  • 1/ 2 kerti sárga paprika
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • só,bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A babot megpucoljuk feldaraboljuk.

Egy serpenyőbe tesszük az olajat,majd rá a felaprított hagymát egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a paprikát és a gombát, kicsit pirítjuk, majd meghintjük piros paprikával.

Rátesszük a feldarabolt babot,paradicsomot. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, borsozzuk. Alacsony hőfokon pároljuk,de csak addig hogy roppanós maradjon a bab. Ha szükség utánaízesítünk.

Rizzsel kínáljuk.Én készítettem néhány apró szelet sertéstarját mellé. .

Tipp:

Tipp. Lehet akár tojást rá ütni,vagy tűkor-tojást kínálni mellé, behabarni tejföllel. Szóval lehet variálni,nálunk a nyár egyik kedvenc receptje volt.