Töltött zöldségek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kaliforniai paprika
- 6 nagyobb gomba
- 2 burgonya
- 1 ek zsiradék
Töltelék:
- a gombák tönkje
- a burgonyák kifaragott belseje
- 10-12 cm füstöltkolbász
- 1 db lila hagyma
- 10 dkg sajt
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 kis üveg gomba
- só és bors
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyákat enyhén sós vízben nemegészen készre főzzük, lehűtjük de nem héjazzuk le. Keresztben kettévágjuk és a belsejüket kivájjuk.
A gombafejeket lehéjazzuk, kitörjük a tönköket, amiket apró kockákra vágunk.
A kaliforniai paprikákat keresztben kettévágjuk, a csumákat kiszedjük, szárat levágjuk és az így előkészített zöldségeket egy kikent tepsire sorakoztatjuk.
A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk, hozzáadjuk a burgonya belsejét és a gomba tönkjeit, sózzuk, borsozzuk és belekanalazzuk a zöldségekbe.
190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-22 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot és visszatesszük még kb 10 percre, hogy a sajt rájuk piruljon!
Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »