Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött zöldségek recept

Töltött zöldségek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kaliforniai paprika
    • 6 nagyobb gomba
    • 2 burgonya
    • 1 ek zsiradék

    Töltelék:

    • a gombák tönkje
    • a burgonyák kifaragott belseje
    • 10-12 cm füstöltkolbász
    • 1 db lila hagyma
    • 10 dkg sajt
    • 1 kápia paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 kis üveg gomba
    • só és bors

    Tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyákat enyhén sós vízben nemegészen készre főzzük, lehűtjük de nem héjazzuk le. Keresztben kettévágjuk és a belsejüket kivájjuk.

    A gombafejeket lehéjazzuk, kitörjük a tönköket, amiket apró kockákra vágunk.

    A kaliforniai paprikákat keresztben kettévágjuk, a csumákat kiszedjük, szárat levágjuk és az így előkészített zöldségeket egy kikent tepsire sorakoztatjuk.

    A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk, hozzáadjuk a burgonya belsejét és a gomba tönkjeit, sózzuk, borsozzuk és belekanalazzuk a zöldségekbe.

    190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-22 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot és visszatesszük még kb 10 percre, hogy a sajt rájuk piruljon!

    Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá