Töltött zöldségek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kaliforniai paprika
  • 6 nagyobb gomba
  • 2 burgonya
  • 1 ek zsiradék

Töltelék:

  • a gombák tönkje
  • a burgonyák kifaragott belseje
  • 10-12 cm füstöltkolbász
  • 1 db lila hagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kis üveg gomba
  • só és bors

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyákat enyhén sós vízben nemegészen készre főzzük, lehűtjük de nem héjazzuk le. Keresztben kettévágjuk és a belsejüket kivájjuk.

A gombafejeket lehéjazzuk, kitörjük a tönköket, amiket apró kockákra vágunk.

A kaliforniai paprikákat keresztben kettévágjuk, a csumákat kiszedjük, szárat levágjuk és az így előkészített zöldségeket egy kikent tepsire sorakoztatjuk.

A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk, hozzáadjuk a burgonya belsejét és a gomba tönkjeit, sózzuk, borsozzuk és belekanalazzuk a zöldségekbe.

190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-22 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot és visszatesszük még kb 10 percre, hogy a sajt rájuk piruljon!

Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!