Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött patisszon recept

Töltött patisszon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 20 dkg darált hús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 paradicsom
    • só és bors
    • 1 tk kapor
    • 1 tojás
    • 1 nagyobb patisszon
    • 4 ek étolaj
    • 5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A patisszon íves tetejét levágjuk, majd egy vékony pengéjű, hajlékony, éles késsel vékonyan lefaragjuk a kemény héját, majd egy evőkanállal kiszedjük a magokat, ezzel egy üreget készítünk benne.

    A levágott tetőcskét szintén meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

    A megtisztított, felaprított vöröshagymát 1-2 ek olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, a patisszon kockákat és a zúzott vagy reszelt fokhagymát, majd további 8-10 percig együtt pároljuk.

    Ezután a fűszereket, a lehéjazott és felkockázott paradicsomot és a finomra vágott kaprot, a fűszerpaprikát is beletesszük, ha nagyon száraz egy pici vizet önthetünk rá és további 15-20 perc alatt sűrűre, készre főzzük a tölteléket. Félretesszük és időnként kevergetve félig kihűtjük, majd jól elkeverjük benne a tojást.

    A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

    A patisszont tűzálló tálba tesszük, aláöntünk 2 ek étolajat és belekanalazzuk a húsos tölteléket. A tetejére ráreszeljük a sajtot, ízlés szerint borsot tekerünk rá, betesszük a sütőbe és légkeveréssel sütjük nagyjából 40 percig.

    Miután megsült, kivesszük a serpenyőt és alufóliával 10-15 percig letakarva tartjuk, hogy az alatta keletkezett gőz véglegesre puhítsa a patisszont.

    Ezután óvatosan tálra tesszük és mint egy tortát, szeletlehető.

    Mialatt sült az étel, készítettem egy finom adag rizibizit és azzal, plusz hagymás paradicsomsalátával szervíroztam a családnak.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek