Tócsni recept
Hozzávalók:
- 5-6 közepes burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 púpozott ek liszt
- 330 g tejföl
- 2 kk pirospaprika
- 1 kk szerecsendió
- 3 kk ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10-15 dkg reszelt sajt
- só ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom és lereszelem.
Amíg a burgonya a levét ereszti, addig a apróra vágott vöröshagymát megpárolom kevés olajon.
Ha a burgonya levet eresztett, akkor kinyomkodom.
Petrezselymet apróra vágom, majd ráteszem a reszelt burgonyára. Jöhet rá a tojás, liszt, tejföl, pirospaprika, szerecsendió, vegeta, zúzott fokhagyma, a kihűlt vöröshagyma és végén a sajt. Az egészet jól összedolgozom. Letakarva pár percre hűtőbe teszem.
Egy serpenyőben olajat forrósítok, majd kanállal belszaggatom a masszát, kissé ellapítom, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Sütőben is el lehet készíteni, akkor a tepsi alját vékonyan olajjal vagy zsírral bekenem, majd beleöntöm a masszát, a tetejére kevés zsiradékot vagy olajat teszek. Ha mindez megvan, akkor tejfölt kenek a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és szép pirosra sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










