Tócsni recept
Hozzávalók:
- 5-6 közepes burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpozott ek liszt
- 330 g tejföl
- 2 kk pirospaprika
- 1 kk szerecsendió
- 3 kk ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10-15 dkg reszelt sajt
- só ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom és lereszelem.
Amíg a burgonya a levét ereszti, addig a apróra vágott vöröshagymát megpárolom kevés olajon.
Ha a burgonya levet eresztett, akkor kinyomkodom.
Petrezselymet apróra vágom, majd ráteszem a reszelt burgonyára. Jöhet rá a tojás, liszt, tejföl, pirospaprika, szerecsendió, vegeta, zúzott fokhagyma, a kihűlt vöröshagyma és végén a sajt. Az egészet jól összedolgozom. Letakarva pár percre hűtőbe teszem.
Egy serpenyőben olajat forrósítok, majd kanállal belszaggatom a masszát, kissé ellapítom, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Sütőben is el lehet készíteni, akkor a tepsi alját vékonyan olajjal vagy zsírral bekenem, majd beleöntöm a masszát, a tetejére kevés zsiradékot vagy olajat teszek. Ha mindez megvan, akkor tejfölt kenek a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és szép pirosra sütöm.