Sütőtökös tócsni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db kis sütőtök kb. 35-40
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 szál újhagyma
- néhány szál petrezselyemzöld
- 1 ek teljeskiőlésű búzaliszt
- 1 ek aprószemű zabpehely
- só, bors
- szerecsendió
- kis csipet csili
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Megmossuk, majd meghámozzuk a sütőtököt,nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Keverjük össze a liszttel, zabpehellyel, tojással, az újhagymával, apróra vágott petrezselyemmel valamint a fűszerekkel (ízlés szerinti mennyiségben).
Forrósítsuk fel az olajat és egy kanál segítségével halmozzuk a serpenyőbe a masszát.. Kicsit lapogassuk szét, hogy egyenletes süljön át és piruljon ropogósra a külseje.
Egy háztartási papírtörlőre szedjük ki, hagyjuk, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
Tipp:
Önálló ételnek egy joghurtos öntettel, főzelék feltétjének, vagy köretnek is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










