Sütőtökös krokett recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtök ( pucolt mennyiség )
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek apró zabpehely
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, bors, őrölt koriander ízlés szerint
- 1 kk őrölt fahéj vagy szerecsendió
- zsemlemorzsa
Továbbá:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítése:
A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk, majd kb 20 percig állni hagyjuk.
Azután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a zabpelyhet, az útifűmaghéjat, a tojást a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselymet, majd ízlés szerint ízesítjük.
A masszát legalább 30 percig hűtőben pihentetjük (ha szükséges keverjünk hozzá még zsemlemorzsát).
A masszából vizes kézzel kroketteket formázunk, azután felvert és enyhén sózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.