Sütőtökös krokett recept

Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtök ( pucolt mennyiség )
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek apró zabpehely
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, bors, őrölt koriander ízlés szerint
- 1 kk őrölt fahéj vagy szerecsendió
- zsemlemorzsa
Továbbá:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítése:
A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk, majd kb 20 percig állni hagyjuk.
Azután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a zabpelyhet, az útifűmaghéjat, a tojást a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselymet, majd ízlés szerint ízesítjük.
A masszát legalább 30 percig hűtőben pihentetjük (ha szükséges keverjünk hozzá még zsemlemorzsát).
A masszából vizes kézzel kroketteket formázunk, azután felvert és enyhén sózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »