Sütőtökös krokett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök ( pucolt mennyiség )
  • 1 tojás
  • 4 ek apró zabpehely
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, bors, őrölt koriander ízlés szerint
  • 1 kk őrölt fahéj vagy szerecsendió
  • zsemlemorzsa

Továbbá:

  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítése:

A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk, majd kb 20 percig állni hagyjuk.

Azután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a zabpelyhet, az útifűmaghéjat, a tojást a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselymet, majd ízlés szerint ízesítjük.

A masszát legalább 30 percig hűtőben pihentetjük (ha szükséges keverjünk hozzá még zsemlemorzsát).

A masszából vizes kézzel kroketteket formázunk, azután felvert és enyhén sózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.