Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült zöldségsaláta tallérok recept

Sült zöldségsaláta tallérok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes sárgarépa
    • 1 közepes cukkini
    • 1 ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors, aprított petrezselyem zöld
    • kevés olívaolaj
    • 1 ek szezámmag
    • 10 dkg sajt

    Hozzávalók:

    A szezámmagot száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve megpirítjuk. A cukkinit megmossuk, héjával együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, és hagyjuk állni, hogy levet eresszen. A sárgarépát is lereszeljük, kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

    A kihűlt répához hozzákeverjük a pirított szezámmagot, az aprított petrezselymet és a tojást. A cukkinit alaposan kinyomkodjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet, majd a répás alaphoz keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

    A masszából kis halmokat formázunk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd lapos, kör alakúra formázzuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ha kihűltek, már fogyaszthatók is – tökéletesek könnyű snackként vagy köretként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá