Sült zöldségsaláta tallérok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes cukkini
- 1 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors, aprított petrezselyem zöld
- kevés olívaolaj
- 1 ek szezámmag
- 10 dkg sajt
Hozzávalók:
A szezámmagot száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve megpirítjuk. A cukkinit megmossuk, héjával együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, és hagyjuk állni, hogy levet eresszen. A sárgarépát is lereszeljük, kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt répához hozzákeverjük a pirított szezámmagot, az aprított petrezselymet és a tojást. A cukkinit alaposan kinyomkodjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet, majd a répás alaphoz keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A masszából kis halmokat formázunk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd lapos, kör alakúra formázzuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűltek, már fogyaszthatók is – tökéletesek könnyű snackként vagy köretként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »