Sült zöldségsaláta tallérok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes cukkini
- 1 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors, aprított petrezselyem zöld
- kevés olívaolaj
- 1 ek szezámmag
- 10 dkg sajt
Hozzávalók:
A szezámmagot száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve megpirítjuk. A cukkinit megmossuk, héjával együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, és hagyjuk állni, hogy levet eresszen. A sárgarépát is lereszeljük, kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt répához hozzákeverjük a pirított szezámmagot, az aprított petrezselymet és a tojást. A cukkinit alaposan kinyomkodjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet, majd a répás alaphoz keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A masszából kis halmokat formázunk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd lapos, kör alakúra formázzuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűltek, már fogyaszthatók is – tökéletesek könnyű snackként vagy köretként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »