Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás kelbatyuk, joghurtos kelcsíkokkal recept

Sonkás kelbatyuk, joghurtos kelcsíkokkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 db kelkáposztalevél
    • 40 dkg darált hús vegyesen (marha-sertés)
    • 1 szálsárgarépa
    • 1 szál póréhagyma
    • 1 kaliforniai paprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg füstölt sonka
    • 4 ek olívaolaj
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • só, bors ízlés szerint

    A körethez:

    • 20 dkg kimért görög joghurt
    • 1 ek vaj
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 csipet só és bors

    Elkészítése:

    A káposztaleveleket megmossuk, és forrásban lévő vízben pár percig blansírozzuk.

    A sonkát apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és a kimagozott paprikával együtt apró kockára vágjuk. A póréhagyma fehér részét szintén apróra vágjuk.

    Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat. A sonkát, a répát, hagymát, paprikát kicsit megpirítjuk benne. Picit sózzuk, de a sonka miatt, ez elhagyható, borsozzuk, petrezselyemzölddel gazdagítjuk.

    Ha kihűlt, a tojást is hozzáadjuk, és a darált hússal összedolgozzuk. Ha lágy lenne, még morzsát is keverhetünk bele.

    A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A káposztalevelek vastag nyelét éles késsel kivágjuk. Két levelet egymással szembe állítva összeillesztünk úg, hogy takarják egymást, majd megtöltjük egy kis gombóc hússal.

    A csúcsát óvatosan megtekerjük  és zsineggel összekötjük, majd megolajozott tepsibe állítjuk őket. Amikor a 6 batyu elkészült, meglocsoljuk a maradék olajjal, mindegyikre helyezünk 1 szalonnacsíkot, amit előtte beirdaltunk.

    Sütőben 20-25 percig 160, majd 190 C-fokon sütjük alsó-felső sütésen.

    Én joghurtos kelcsíkokkal tálaltam, formákba öntve. Szalonnával díszítettem.

    A kelkáposzta maradék levelét felcsíkoztam,vajat vajat hevítettem serpenyőben, rátettem a zúzott fokhagymát, kicsit pirítottam, azután a káposzta csíkokat sóztam,borsoztam, majd közepesen kész állapotban hozzákevertem a görög joghurtot. Ezután formákba tettem.

    Tipp:

    A kelkáposzta gazdag kalciumban,magnéziumban,c,-K- és B6-vitaminban. Amire nagy szükségünk van, ráadásul koleszterincsökkentő,antioxidánsokban gazdag.variálhatósága végteleül sokoldalú.Nagyon ízletes,szeretjük.Saját receptem,mert mindíg van új ötletem mindenre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá