Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott karfiol ropogós bundában recept

Rántott karfiol ropogós bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 karfiol
    • 3-4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csésze liszt
    • 2 csésze kukoricapehely morzsásra törve
    • olaj a sütéshez
    • 1 mk só
    • őrölt fekete bors

    Előfőzéshez:

    • kb. 0,5 l hideg víz
    • 1 kk só / ételízesítő

    Elkészítése:

    Egy fazékba hideg vizet teszünk, megsózzuk. A karfiolt a tisztítást követően rózsáira szedjük, majd a forró, sós vízbe téve előfőzzük (kb. 5-10 perc).

    Az előfőzést követően azonnal leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, így megállítjuk a főzési folyamatot.

    Amint kellően lehűltek a karfiolrózsák, neki is állhatunk a panírozásnak. Tulajdonképpen minden a hagyományos módon zajlik (előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk a karfiolt), de a végén zsemlemorzsa helyett az összetört kukoricapelyhet használjuk, ettől lesz másabb, mint a megszokott, klasszikus rántott karfiol.

    Mindenkinek sok sikert, és jó étvágyat kívánok :)

    Tipp:

    Természetesen lehet hozzá mártogatósokat kínálni, vagy készíteni mellé köretet, pl.zöldséges rizst, vagy petrezselymes burgonyát, krumplipürét ajánlok hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá