Rántott karfiol ropogós bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 3-4 tojás
  • 1 csésze liszt
  • 2 csésze kukoricapehely morzsásra törve
  • olaj a sütéshez
  • 1 mk só
  • őrölt fekete bors

Előfőzéshez:

  • kb. 0,5 l hideg víz
  • 1 kk só / ételízesítő

Elkészítése:

Egy fazékba hideg vizet teszünk, megsózzuk. A karfiolt a tisztítást követően rózsáira szedjük, majd a forró, sós vízbe téve előfőzzük (kb. 5-10 perc).

Az előfőzést követően azonnal leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, így megállítjuk a főzési folyamatot.

Amint kellően lehűltek a karfiolrózsák, neki is állhatunk a panírozásnak. Tulajdonképpen minden a hagyományos módon zajlik (előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk a karfiolt), de a végén zsemlemorzsa helyett az összetört kukoricapelyhet használjuk, ettől lesz másabb, mint a megszokott, klasszikus rántott karfiol.

Mindenkinek sok sikert, és jó étvágyat kívánok :)

Tipp:

Természetesen lehet hozzá mártogatósokat kínálni, vagy készíteni mellé köretet, pl.zöldséges rizst, vagy petrezselymes burgonyát, krumplipürét ajánlok hozzá.