Hozzávalók:
Előfőzéshez:
Elkészítése:
Egy fazékba hideg vizet teszünk, megsózzuk. A karfiolt a tisztítást követően rózsáira szedjük, majd a forró, sós vízbe téve előfőzzük (kb. 5-10 perc).
Az előfőzést követően azonnal leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, így megállítjuk a főzési folyamatot.
Amint kellően lehűltek a karfiolrózsák, neki is állhatunk a panírozásnak. Tulajdonképpen minden a hagyományos módon zajlik (előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk a karfiolt), de a végén zsemlemorzsa helyett az összetört kukoricapelyhet használjuk, ettől lesz másabb, mint a megszokott, klasszikus rántott karfiol.
Mindenkinek sok sikert, és jó étvágyat kívánok :)
Természetesen lehet hozzá mártogatósokat kínálni, vagy készíteni mellé köretet, pl.zöldséges rizst, vagy petrezselymes burgonyát, krumplipürét ajánlok hozzá.