Pulykahússal töltött batáta, joghurtos céklasalátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 batáta (kb 0,5 kg)
- 25 dkg darált pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Öntet:
- 1 tubus medvehagymás krémsajt
- 2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fűszerek: fehérbors, sült krumpli fűszersó, 5 szál petrezselyemzöld, só
Salátához:
- 6 ek aprított ecetes cékla
- 2 reszelt alma
- 10 cm hosszú póréhagyma
- tormakrém
- 2 dl joghurt
- 1 cs salátafűszer
Elkészítése:
Meghámozzuk vékonyan a batátát. Hosszában félbe vágjuk, kivájjuk a közepét úgy, hogy tölthető csónakot kapjunk a végére.
A hagymát felaprítjuk és kevés felforrósított olajon világosra pirítjuk.
A darált húst (kuktában) 1 ek olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd adunk hozzá 2 ek vizez, lezárjuk és
10 perc alatt készre főzzük.
Sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A töltelékhez a pirított húshoz hozzáadjuk a pirított hagyma, a batáta kivájt, apróra vágott közepét, a tojást és a zsemlemorzsát, majd az egészet jól összekeverjük.
Egy kb 28*20 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk, hosszabb széleket hagyunk, hogy kupolásan vissza tudjuk hajtani.
Beletesszük a batátákat, megszórjuk fűszersóval és megtöltjük púposan a töltelékkel. Összekeverjük az öntet hozzávalóit és rákenjük a töltelék tetejére.
A sütőpapírból “kupolát” formázunk, ráhajtjuk a batátákra és összetűzzük a tetején.
Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 1 órán át sütjük.
A salátához a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A tisztított almát lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a megsült batátákkal tálaljuk.
Tipp:
A sütés ideje függ a sütő fajtájától. A fűszerek ízlés szerint használhatóak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »